Nieuwsbrief Paul Veenemans Prijs

Nieuwsbrief Paul Veenemans Prijs

De Paul Veenemans Prijs (PVP) wordt op 11 en 12 november 2017 georganiseerd door RV De Hertog. In deze Nieuwsbrief informeren we je over wat de PVP nou eigenlijk is en hoe je je kunt voorbereiden als deelnemer. Wij hopen er samen met alle deelnemers een groots en gezellig Hertog (lustrum) evenement van te maken, waar we de komende jaren nog vaak over zullen napraten.
Zie ook:  www.pvp2017.nl of www.paulveenemansprijs.nl.
We stellen het op prijs indien je deze e-mail kan doorsturen aan de leden van je vereniging en andere geïnteresseerden.

Paul Veenemans

Paul Veenemans was een atleet die uitblonk in vier verschillende takken van sport: roeien, fietsen, schaatsen en hardlopen. Op 6 februari 1973 overleed hij onverwacht aan de gevolgen van een auto-ongeluk. Ter herinnering aan Paul Veenemans stelde de KNRB een wisselprijs ter beschikking voor een wedstrijd die roeien, wielrennen, schaatsen en hardlopen combineerde. Zo ontstond de Paul Veenemans Prijs, kortweg PVP, die sinds 1975 wordt georganiseerd. De prijs is voor de beste allround sporter over tenminste drie van de vier onderdelen, waarbij roeien (in skiff of 2-) een verplicht onderdeel is.

Wedstrijd
Jaarlijks telt de wedstrijd zo’n 75 à 100 deelnemers die de volledige breedte van roeiend Nederland vertegenwoordigen (van jong tot oud, recreant tot elite, met veel of weinig roei-ervaring). Hoewel de meeste deelnemers redelijk ervaren skiffeurs zijn (en iedereen weet dat dat de excentriekelingen van de roeisport zijn), zijn zij verenigd in de uitdaging zich met elkaar te meten over de vier sporten, en dat maakt het ook een gezellige wedstrijd!

Parcours
Op zaterdagochtend vindt het wielrennen plaats, een traject van 10 km vanuit het Bossche Broek (natuurgebied aan de zuidkant van ‘s-Hertogenbosch) richting Sint-Michielsgestel. Op zaterdagmiddag binden de meeste deelnemers hun schaatsen onder in de ijshal van Eindhoven voor 11 rondjes, dus zo’n 4 km. Op zondagochtend wordt een rondje van 5 km hard gelopen vanuit De Hertog rondom de IJzeren Vrouw (kleine waterplas) en op zondagmiddag roeien alle deelnemers in skiff of tweezonder (boordroeiers) 3,5 km op de Dieze van Engelen tot aan het Stadsstrand nabij het vlot van RV De Hertog. Dit is een ander roeitraject dan tijdens de Dommelregatta, dus zonder ‘klunen’.

Deelname
Hoewel een enkeling nog moet leren skiffen, staan er al heel wat Hertogroeiers en -roeisters te trappelen om deel te nemen en ook van verschillende verenigingen kregen wij al enthousiaste reacties voor deelname. Twijfel je nog? Laat je dan overhalen door het lezen van de voorbereidingstips (en suggestie voor trainingsschema) van Yorick Desmense en Joost Hagendoorn (fervente deelnemers) op de website www.pvp2017.nl. Deelname staat open voor iedereen die kan roeien in de skiff of tweezonder. Naast een vaste groep van jaarlijkse deelnemers doen er ook altijd heel wat onervaren deelnemers mee, gewoon voor de lol of om zich te meten aan hun – even onervaren – teamgenoten.

PVP masterclass
In april vond bij RV De Hertog een Masterclass plaats om potentiële deelnemers enthousiast te maken en te informeren. De presentatie van de masterclass met tips ter voorbereiding door Yorick en Joost vind je hier: PVP-Masterclass.pdf. Ben je al lekker aan het trainen, maar wil je wel wat puntjes op de i qua fietsen, hardlopen of schaatsen, doe dan mee aan de PVP-clinic die wij in september willen organiseren. Ook niet-Hertogleden worden hiervoor van harte uitgenodigd. O.l.v. externe deskundigen (van o.a. Loopschool Wim Akkermans) worden de fijne kneepjes besproken èn geoefend in de praktijk. Houd dus de website www.pvp2017.nl in de gaten; zodra het rond is berichten we er daar over en kun je je aanmelden. Deelname is gratis, lunch is voor eigen rekening.

Poster en flyers
Aan alle roeiverenigingen is een poster en flyers van de PVP toegezonden. Meer nodig? Stuur een berichtje aan wedstrijdleiding@pvp2017.nl

Organisatie
Na het heuglijke nieuws vanuit de KNRB dat RV De Hertog de eer te beurt viel om in 2017 de prestigieuze KNRB-wedstrijd Paul Veenemans Prijs te mogen organiseren, is een klein team in januari met frisse moed van start gegaan. De voorbereidingen zijn in volle gang. Wij hopen dat jullie net zo enthousiast worden als wij en zien jullie aanmelding als deelnemer (t.z.t.) dan ook graag tegemoet.

Erik Versteijnen, Joost Hagendoorn, Liesbeth de Thije, Oda Schelhaas-van Gorkom, Femke Rethans, Bert Bogers en Karin Spaans.
wedstrijdleiding@pvp2017.nl

 

 


Reageren is niet mogelijk.