Route en Parkeren

Route en Parkeren

De verzamellocatie voor wielrennen (za-ochtend), hardlopen (zo-ochtend) en roeien (zo-middag) is RV De Hertog, Citadellaan 28, 5211 XB ‘s-Hertogenbosch.

De verzamellocatie Schaatsen (za-middag) is IJssportcentrum Eindhoven, Antoon Coolenlaan 3, 5644 RX EINDHOVEN.

Parkeren en route RV De Hertog

Het lossen (en laden) van fietsen, boten en tassen is mogelijk bij het gebouw van RV De Hertog. Voor het parkeren van botenwagens en personen-auto’s maken wij gebruik van het Parkeerterrein aan de Vaaltweg op loopafstand van RV De Hertog, zie ook hieronder.
RV De Hertog heeft geen afsluitbaar buitenterrein. De capaciteit voor het stallen van boten en fietsen is zeer beperkt. Parkeert u op zaterdag direct op het terrein aan de Vaaltweg (naast de Gamma), neem dan de fiets direct mee naar RV De Hertog.

U komt w.s. uit het zuiden of het noorden aanrijden over de Orthenseweg (zie voor routesuggestie onderaan) en slaat dan rechtsaf (indien vanuit zuid) of linksaf (indien vanaf noord) de Citadellaan in. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

  • Volg de grote weg, niet het parallelpad.
  • Voordat u rechtsaf slaat om het parkeerterrein op te rijden, is het handig om gebruik te maken van de weghelft voor tegemoetkomend verkeer (even wachten tot het vrij is), zodat u een ruime bocht kunt maken.
  • Draai door naar rechts en passeer de geparkeerde auto’s aan de rechterzijde.
  • Rijdt vervolgens door naar het einde om een ruime bocht naar links te maken, om vervolgens tussen de paaltjes en fietsenrekken het grasveld op te rijden. Het is smal, maar past precies.

Afhankelijk van de drukte kan het echter ook zijn dat de botenwagen op het parkeerterrein afgeladen moet worden, en de boot/boten lopend naar het grasveld gebracht worden. Dit is 100 meter.

De botenwagens worden vervolgens, net zoals personenauto’s, geparkeerd op het terrein aan de Vaaltweg (naast de Gamma). Op het plaatje (klik op afbeelding voor vergroting) is dat in de linker-bovenhoek, dus op de kruising vanaf Citadellaan met Orthenseweg rechtdoor rijden.
Vanaf de Vaaltweg loopt men onder de Orthenseweg (tunneltje) door weer terug naar het parkeerterrein naast De Hertog.

Mocht u met de botenwagen op het grasveld geweest zijn en weer langs de fietsenrekken en paaltjes naar buiten rijden, neem dan dezelfde weg terug (dus rechtdoor bij de paaltjes) om vervolgens de grote draai naar rechts te kunnen maken om naar de Citadellaan toe te rijden.

Op de parkeerterreinen zijn leden van RV De Hertog aanwezig om aanwijzingen te geven.

Route naar RV De Hertog, Citadellaan 28

Komt u over de A59 vanuit het westen, neem dan de Afslag 47 Maaspoort richting centrum, u komt vanaf het noorden aan op de Citadellaan.

Komt u over de A2 vanuit het noorden, volg de A59 richting Waalwijk, neem dan de Afslag 47 Maaspoort richting centrum, u komt vanaf het noorden aan op de Citadellaan.

Komt u over de A2 vanuit het zuiden, neem dan de Afslag 23 Ring-West / ‘s-Hertogenbosch-Centrum. Ga linksaf bij het Van der Valk-hotel (richting centrum ‘s-Hertogenbosch) en direct rechts op de rotonde de Vughterweg op. U komt vanaf het zuiden aan op de Citadellaan.

Komt u over de A59 vanuit het oosten dan kunt u de route via de A2 noord of A2 zuid / A65 afslag 1 kiezen.

Het is ook mogelijk om op de A2 afslag 21 naar Centrum te nemen. Met een botenwagen raden wij deze route af, aangezien het dwars door het smalle centrum leidt.

Parkeren en route IJssportcentrum Eindhoven

Volg de A2 en dan de N2 richting Eindhoven, neem afslag 33 Waalre. Neem de Aalsterweg richting centrum / Tongelreep en sla na ongeveer 1 km linksaf de Antoon Coolenlaan op. Voorbij het ziekenhuis vindt u de parkeerplaatsen aan uw linkerhand.