Sportieve gezelligheid bij de PVP 2016

Sportieve gezelligheid bij de PVP 2016

Op 12/13 november heb ik genoten bij de Paul Veenemans Prijs! De wedstrijd vindt elk jaar plaats in een andere stad, dit jaar in Deventer. Volgend jaar gaan wij hem bij Roeivereniging De Hertog organiseren. Ik wilde graag weer meedoen: voor het sportplezier, om de kunsten af te kijken van de organisatie en voor de prestatie.

De wedstrijd bestaat uit vier onderdelen: 4,1 km schaatsen, 10 km wielrennen, 4,7 km hardlopen en 3 km roeien. Je moet er aan minimaal 3 meedoen en roeien is verplicht. Ik heb ze allen gestart want alle vier de sporten vind ik leuk!

Joost schaatsenOp zaterdag was het vriezend koud op de ijsbaan en kon ik mijn benen zuur schaatsen. Omdat ik na 11 rondes niet zeker wist of ik er genoeg had geschaatst heb ik er voor de zekerheid nog een ererondje achteraan gereden.

’s Middags, een paar kilometer verderop in Deventer, reed ik tien ronden op Yorick’s fiets over de wielerbaan. Omdat een gemiddelde roeier met dikke benen erg hard kan fietsen weet ik dat dit mijn slechtste onderdeel is. Vooraf had ik als doel om de krachten te sparen, al bleek dat heel moeilijk voor mij aangezien het een wedstrijd is en de tijd wordt gemeten. Joost fietsenIk ben niet heel diep gegaan en heb hier en daar ruim baan gemaakt voor de jonge heren op tijdrijfietsen die zich voor de wedstrijd warm hielden in oranje jasjes met de opdruk ‘NED’. Er deden namelijk enkele oud WK en Olympische spelen roeiers mee.

Op zondagochtend was mijn onderdeel: hardlopen. Roeien vind ik leuker maar hier kan ik punten scoren. Een gemiddelde roeier kan namelijk niet zo goed lopen. Mijn loopervaring van jaren terug  zorgde er inderdaad voor dat ik hier de meeste punten pakte. Uitgeput kwam ik over de finish, op naar een warme douche in het mooie clubhuis.

De roeiwedstrijd vond plaats op de nieuwe zij-arm van de IJssel voor het clubgebouw. Met aanmoedigingen van Erik, Oda en Ruben heb ik de laatste energie uit mijn benen geperst, manoeuvrerend langs een licht bochtige lijn met boeien. Het was heen en weer, oftewel: op de helft rondmaken bij de keerboei. Dat werd van de tijd afgetrokken zodat het geen behendigheidswedstrijd werd. Het was een bijzondere gewaarwording, een rustig moment midden in de wedstrijd. Met grote voldoening stapte ik uit de boot en was ik erg tevreden met de 19e plek overall.

Joost lopenHet leuke van de PVP is dat de meeste deelnemers op individuele basis komen. Waar je bij een gemiddelde roeiwedstrijd het plezier samen met je team maakt, vind ik het bij deze wedstrijd erg gezellig om met andere deelnemers contact te leggen en ervaringen te delen. Er waren 82 sporters van diverse pluimage, van Nederlandse toppers tot een beginnend roeiteam die de strijd met elkaar aanging. Ieder met de instelling om er een leuk weekend van te maken en natuurlijk lekker te sporten.

Volgend jaar in ons 5e lustrumjaar organiseren wij hem! Het is leuk als er een groot deelnemersveld vanuit de Hertog aanwezig is. Zet hem in je wedstrijdagenda volgend jaar (11 en 12 november), individueel of met je ploeggenoten. Het wordt een gezellig weekend! Mocht het niet in lijn liggen met je sportieve doelstellingen voor 2017, zorg dan dat je de gezelligheid niet mist door als vrijwilliger mee te helpen. Samen maken we dit evenement tot een groot gezellig en sportief succes!

Joost Hagendoorn

Voor meer informatie over de PVP 2016 in Deventer zie www.paulveenemansprijs.nl.


Reageren is niet mogelijk.