Voor toeschouwers

Voor toeschouwers

Locatie Wielrennen

ZUIDERPLASWEG – OUDE GESTELSEWEG nabij DE PETTELAARSE SCHANS

Om te voorkomen dat toeschouwers en coaches in de weg fietsen (het fietsparcours alsmede de route daar naartoe is vrij smal), is er slechts één locatie beschikbaar voor toeschouwers. Dit is tegelijk wel de allerleukste plek om iedereen kort na elkaar voorbij te zien komen en aan te moedigen. De fietsers komen vanaf de Zuiderplasweg omhoog en moeten middels twee haakse bochten de Oude Gestelseweg op richting Sint-Michielsgestel.

U fietst dus NIET met de deelnemers mee naar de start, maar volgt een ANDERE route naar de toeschouwerslocatie.

FIETSROUTE:

Volg de Citadellaan de stad in, sla na de brug over de Zuidwillemsvaart linksaf en volg deze vaart tot ná het Zuiderpark en sla rechtsaf = Limietlaan. Volg de weg met de bocht mee naar links = Jacob van Maerlantstraat. Rij deze helemaal uit tot de Gestelseweg en ga deze op naar rechts. Deze volgen tot ná de Shellpomp en u komt aan bij het parcours en de Verkeersregelaars.

MET DE AUTO (fiets mee voor het laatste stukje):

Volg de Citadellaan de stad in, sla na de brug over de Zuidwillemsvaart linksaf en volg deze vaart zo ver als u kunt, dus eigenlijk onder het viaduct door ‘linskaf’ (het water nog steeds volgend) totdat de weg de bocht maakt naar rechts = Gestelseweg. Bij de grote stoplichten linksaf, vóór het Provinciehuis langs en rechtsaf (betaald?) parkeren bij de Mövenpick. Vandaaraf lopend of op de fiets terug naar de Gestelseweg en via de Shellpomp naar het parcours. Parkeren in de woonwijk is niet mogelijk vanwege vergunninghouders.

Bent u heel erg op tijd, dan is parkeren op de Pettelaarse Schans nog mogelijk, te bereiken ACHTERLANGS de Shellpomp. Vanaf 11.00 uur wordt de weg afgezet door de Verkeersregelaars.

Locatie Hardlopen

De start en finish zullen plaatsvinden aan het parcours rondom de IJzeren Vrouw, ongeveer ter hoogte van Ophoviuslaan nummer 84.

Zie de kaart voor meer route-informatie.

 

Locaties Roeien

1 DIEZEBRUG (Orthenseweg) nabij RV De Hertog

Lopend te bereiken. Naast parkeerterrein Citadellaan door tunneltje onder Orthenseweg en linksaf de brug op lopen. Goed uitzicht op de finish tot aan Spoorbrug.

2 SPOORBRUG / Nelsonmandelalaan.

ALLEEN bereikbaar per fiets (tenzij je kilometers om wil rijden met de auto) want Parallelweg is NIET toegankelijk voor auto’s vanaf Veemarktweg. FIETSROUTE: Onder tunneltje door en linksaf brug over, eerste rechts langs Verkadefabriek = Veemarktweg. Linksaf oversteken en Parallelweg in (alleen mogelijk voor fietsers) en weer linksaf richting de Brug Nelsonmandelalaan.

3 DIEZEKADE tot aan de brug ZANDZUIGERSTRAAT

ALLEEN bereikbaar per fiets want je kunt nergens in de omgeving je auto parkeren. FIETSROUTE: Onder tunneltje door en linksaf brug over, eerste rechts langs Verkadefabriek = Veemarktweg en rechtsaf de Diezekade op.
Er is een trap om de brug op te lopen (NB ook hier geen mogelijkheden parkeren auto). Dan voorzichtig deze drukke weg oversteken. Als je goed oplet is dat veilig te doen in twee etappes. Vanaf de brug uitzicht op het laatste stuk van de Ertveldplas. Mooie plek voor actiefoto’s.

4 KETELAARSKAMPWEG

Goed bereikbaar per auto. Zelfde route als nummer 5 en aan het einde Diezekade linksaf de Zandzuigerstraat op. Ongeveer 200m vóór het stoplicht rechtsaf = Ketelaarskampweg. Mis je deze dan bij stoplicht rechtsaf en weer rechtsaf en via Ruiterskampweg naar Ketelaarskampweg. Deze helemaal uitrijden tot in de uiterste hoek bij het water. Er is een toegang naar het water via de kleine parkeerplaats. Mooie plek voor actiefoto’s.

5 BRUG A59 en ENGELSEDIJK

Idem richting Ketelaarskampweg. Op de Zandzuigerstraat rechtsaf bij het stoplicht = Rietveldenweg. Neem de 3e weg rechts = Graaf van Solmsweg. Rij helemaal door richting het water en onder de A59 door. Hier kun je de auto parkeren en lopend de brug op en via de brug weer afdalen naar de Engelsedijk (of fietsje mee in de auto).

6 START

Idem richting A59 en Engelsedijk. Onder de A59 doorrijden langs het water. Deze leidt vanzelf naar de startlocatie. Ben je toch naar het centrum van Engelen gereden, volg dan de Schoolstraat en Dorpsstraat naar de kade / Graaf van Solmsweg. NB: de mogelijkheden voor parkeren auto is hier beperkt.

RETOUR

De handigste weg terug is weer via Rietveldenweg, Brabanthallen volgen, dus einde Rietveldenweg linksaf Zandzuigerstraat op en vóór de brug bij het stoplicht rechtsaf = Diezekade. Dan het water blijven volgen via Verkadefabriek en linksaf over de brug weer naar parkeerterrein Vaaltweg of Citadellaan.

NB: Met de beheerder van de Finish-locatie is afgesproken dat dit niet toegankelijk is voor publiek.

 

Locatie Schaatsen


Het schaatsen vindt plaats op zaterdagmiddag op de 400m-ijsbaan van IJssportcentrum Eindhoven, Antoon Coolenlaan 3, 5644 RX EINDHOVEN.

De toegang is gratis.

Zie voor de route onder Route en Parkeren.