Wie was Paul Veenemans?

Wie was Paul Veenemans?

Paul Veenemans was een veelzijdig atleet die uitblonk in vier verschillende takken van sport: roeien, fietsen, schaatsen en hardlopen. Paul Veenemans werd onder meer Nederlands roeikampioen in: 1969 (vier met stuurman), 1971 (skiff en acht) en 1972 (skiff en dubbeltwee). In 1972 nam hij, in de dubbeltwee, deel aan de olympische spelen in München.

Op 6 februari 1973 overleed hij op 26-jarige leeftijd aan de gevolgen van een auto-ongeluk. De toenmalige penningmeester van de KNRB, Jan Fortuin, stelde een wisselprijs ter beschikking voor een wedstrijd bestaande uit roeien, wielrennen, schaatsen en hardlopen.

Zo ontstond de Paul Veenemans Prijs, kortweg PVP.

Het karakter van de wedstrijd is door de jaren heen onveranderd gebleven: de beste allround atleet wint de prijs. Jaarlijks wordt de Paul Veenemansprijs door een andere vereniging georganiseerd. De wedstrijd werd in 1975 voor het eerst door Nereus georganiseerd.  Op 11 en 12 november 2017 organiseert RV De Hertog de Paul Veenemans Prijs.

Op 13 november 2017 publiceerde het Brabants Dagblad een paginagroot artikel over de Paul Veenemans Prijs, zie 13 nov 2017 Brabants_Dagblad over Paul Veenemans.